Elérhetőségek
POLGÁRMESTERI HIVATAL
Cím:  2131 Göd, Pesti út 81.
Tel.:  (06-27) 530-064
Fax:  (06-27) 345-279
E-mail:  varoshaza@god.hu
Zöldszám: 06-80/890-089

Ügyfélfogadás
H:  13:00-18:00
Sze:  8:00-12:00, 13:00-16:00
P:  8:00-12:00

Dunakeszi Járási Hivatal Okmányirodai Osztály
Cím:  2131 Göd, Pesti út 60/a.
Tel.:  1818
E-mail:  
dunakeszi.okmanyiroda@pest.gov.hu 

Ügyfélfogadás
H:  8:00-16:00
K:  8:00-16:00
Sze:  8:00-18:00
Cs:  8:00-16:00
P:  8.00-12.00

 

Linkek


    
      József Attila Művelődési Ház, 2131 Göd Pesti út 72., E-mail: info@godimuvhaz.hu 

      


    

Hírek


   Fontos gödi telefonszámok gyűjteménye

Keresés:   
Hír
2015.12.21 13:07
Képviselői beszámoló - Simon Tamás

Tisztelt Lakótársak!

Végéhez közeledik az év. Ebből az alkalomból szeretnék beszámolni Önöknek idei munkámról.

2015 mozgalmas és tartalmas év volt, melynek során a Pénzügyi Ellenőrző, Jogi és Közbeszerzési bizottság elnökeként számos rendelet kidolgozásában vettem részt. Ezek közül említésre méltó az újonnan megalkotott közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletet, amely reményeink szerint hozzájárul a közállapotok javulásához. A rendelet a Gödi Körkép novemberi számában bemutatásra került. Célunk, hogy közterületeink képe jelentősen javuljon és ezáltal városunk élhetőbbé váljon.

Ezen célt szolgálja egy, Polgármester úr által elindított, általam javasolt közterületi probléma bejelentő rendszer létrehozása. Ez a rendszer minden beérkező lakossági bejelentést regisztrál és nyomon követ, hozzájárulva ezzel a hibák gyors elhárításához. Főjegyző úrral és a Hivatal vezetőivel intenzíven dolgozunk a rendszer létrehozásán, amely jelenleg végső finomhangolás alatt van, januárban üzembe kerül.

Ezek mellett körzetünkben is sikerült több előrelépést tenni:
Aszfaltozásra kerültek a Mikszáth Kálmán és Damjanich utcák, melyek minősége kiváló közlekedést tesz lehetővé.
A Petőfi térnél víz szikkasztó árok kialakításával igyekszünk csillapítani az előforduló kiadós esőzések miatti nagyobb mennyiségű csapadék felfogását.
Megrendelésre került a földutak kőszórásos kátyúzása, amely vállalkozói ígéret szerint a következő hetekben megtörténik.
Lakossági kérés alapján a Béke út mentén újabb közterületi szemeteseket fogunk elhelyezni. A szemetesek beszerzése megtörtént, telepítésük hamarosan megkezdődik.
A Koszorú téri játszótérnél kiépítésre került egy esztétikus védőkerítés, amely megakadályozza, hogy a gyermekek kiszaladjanak a Nemeskéri útra.
Lattman Zoltán díszlakatos mester önkéntes munkájával - körzeti pénz-keretünkből finanszírozva – felújítottuk a Koszorú téri forgójátékot, amely hamarosan visszakerül régi helyére.

Célom, hogy tereinken a fiatalok otthonra leljenek. Ezért beszerzésre került a Petőfi és Koszorú terekre 1-1 kültéri asztal padokkal, melyek telepítése a jövő év elején tervezett.
Továbbá az utcai testedzés (street workout) sportot űző ifjú lakótársaink igényeit és szakmai tanácsait figyelembe véve, idei pénz keretünkből megvásároltuk az ehhez szükséges eszközöket. A sporteszközök a jövő év elején, a Petőfi téren kerülnek telepítésre.

Az év során új zöldterület gondozási szerződésünk alapján az előző évekhez képest javult a vasút környékének kaszálása, melyet jövőre tovább szeretnék fejleszteni azért, hogy az állomás méltóbb módon fogadja az utazókat. Ennek érdekében kezdeményezem a MÁV-val való tárgyalások újra indítását.

Ettől függetlenül, mint ebben az évben, jövő tavasszal is megszervezzük a városi takarítási napot, ennek során kérni szeretném az Önök segítségét is.

Továbbra is gondot okoznak közterületeinken az illegálisan lerakott építési- illetve zöldhulladékot tartalmazó zsákok. Ezen, egyébként illegális kihágások ellen hatékonyabb bejelentési- és elszállítás rendszer kialakításával kívánok fellépni.

Az ősz végén számos lakossági panaszt és a Levegő munkacsoport méréseit követően sürgős Önkormányzati intézkedésre került sor a nedves avar égetése során keletkező mérgező gázok megszűntetése érdekében. Mint ismeretes, ennek során bővült az ingyenes zöldhulladék lerakási időtartam és ez idő alatt a háztól való elszállítás díja is a felére csökkent. Tudomásomra jutott azonban, hogy az elszállítás során kapacitás probléma jelentkezett. Felismerve a helyzetet Polgármester úr részben e miatt jóváhagyta a TESZ számára egy új billenős kisteherautó vásárlását. Reményeink szerint ez az autó a közterületi gallyazásokat is nagymértékben segíteni fogja.

Jövő évi terveim között szerepel fő útvonalaink járdáinak javítása, fejlesztése, részben lakossági összefogással. Amennyiben szűkös költségvetésünk engedi, újabb aszfaltozásokra is sor kerül.

Ezen kívül a Koszorú és a Petőfi tereken a helyi igények alapján javítani szeretném a gyerekek játszóeszközeit.

További célom állomásaink peronjainak folyamatos szépítése csinosítása, öreg padjainak kijavítása.

Szívesen veszem azonban más irányú jelzéseiket is a sürgős tennivalókkal kapcsolatban.
A 2016-os tervek a januári költségvetési tárgyalások során véglegesednek. Hasonlóan a korábbi munkákhoz, néhány feladatnál számítanék az Önök segítségére is annak érdekében, hogy körzeti pénz keretünkből minél többet tudjunk megvalósítani közösségünk számára. Ezekről és a végleges akciótervről tájékoztatni fogom Önöket.
Végezetül szeretném bíztatni Önöket, hogy jelezzék, ha tudnak olyan rászoruló lakótársunkról, akinek gondot okoz a fűtés vagy az élelem. Ne hagyjunk senki magára!

Ezúton kívánok Önöknek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt!

Simon Tamás
a 2-es számú választókerület képviselője
Telefon: 06 20 3107763
email: 
simontamas@god.huLátogatottság: 1973
Copyright © 2010
Göd város Önkormányzata
Impresszum|Adatvédelem|Médiaajánlat Powered by Webgyár
Design by Cat-R-Sys Design Studio