Elérhetőségek
POLGÁRMESTERI HIVATAL
Cím:  2131 Göd, Pesti út 81.
Tel.:  (06-27) 530-064
Fax:  (06-27) 345-279
E-mail:  varoshaza@god.hu
Zöldszám: 06-80/890-089

Ügyfélfogadás
H:  13:00-18:00
Sze:  8:00-12:00, 13:00-16:00
P:  8:00-12:00

Dunakeszi Járási Hivatal Okmányirodai Osztály
Cím:  2131 Göd, Pesti út 60/a.
Tel.:  1818
E-mail:  
dunakeszi.okmanyiroda@pest.gov.hu 

Ügyfélfogadás
H:  8:00-16:00
K:  8:00-16:00
Sze:  8:00-18:00
Cs:  8:00-16:00
P:  8.00-12.00

 

Linkek


    
      József Attila Művelődési Ház, 2131 Göd Pesti út 72., E-mail: info@godimuvhaz.hu 

      


    

Hírek


   Fontos gödi telefonszámok gyűjteménye

Keresés:   
Hír
2015.12.23 11:24
Képviselői beszámoló - dr. Pintér György
Tisztelt Gödi Polgárok!

Mindig szívesen adok tájékoztatást a képviselői munkámról, de idén ezt külön örömmel teszem meg, mert a 7. számú választókerületben 2015-ben igen sok változásról, fejlesztésről tudok beszámolni.

A legnagyobb léptékű kizárólag önkormányzati forrásból megvalósult munka a Kálmán utcában a Deák Ferenc és a Sződi utca közötti szakaszon a rossz állapotú aszfaltút felújítása és szélesítése volt, ahol az úttest szélesítésével egyidejűleg a csapadékvíz rendszer felújítása is megkezdődött. Ezek a munkák a jövő év elején fognak befejeződni. Ezt követően tavasszal a zöldfelület helyreállítását tervezem támogatni, segíteni.

A Kálmán utcában a Deák Ferenc utca és Árpád utca közötti szakaszon az Ady klub környezetében összegyülekező csapadékvizek elvezetésére megkezdődött a zárt csatorna és burkolt árok kiépítése is. A munkálatok befejezése 2016. március végére várható.

A Deák Ferenc utcában a Révay utca és Kálmán utca közötti szakaszon zárt csapadékvíz elvezető és burkolt árkok épültek. Ezzel megelőzhető több mélyen fekvő ingatlan ismételt csapadékvíz elöntése. A Deák Ferenc utca Verseny utcai végénél pedig új szivárgó árok és elvezető rendszer kiépítését is elvégeztük, ezzel is mentesítve a mélyen fekvő ingatlanokat a csapadékvíz elöntéstől.

A Kálmán utcában az Ady Klub mellett térburkolattal ellátott parkolókat és járdát építettünk. Ennek különösen is örülök, mert – tudomásom szerint – Gödön ez az első kerítéstől-kerítéstől történő felújítás.

Közel négy éve már tudtunk a DMRV Zrt. azon tervéről, hogy Fót és térsége ivóvízellátásának biztonságossá tétele érdekében ivóvíz távvezetéket építsen. Ehhez a 7. számú körzetben a Sződi utca - Révay utca - Árpád utca - Kinizsi utca nyomvonalat javasoltam, mivel tudtuk, hogy a távvezeték építése után az érintett útszakaszokat rendbe hozzák Már-már lemondtam erről lehetőségről, de idén nyáron újra előkerült az elképzelés és az elmúlt hónapokban megtörtént a kivitelezés, majd az utak rendbehozatala, felújítása. A vízvezeték kiépítéssel egyidejűleg a régi azbesztcement anyagú ellátó vezetékeket és az acél bekötővezetékeket is korszerű anyagúra cserélték, illetve új tűzcsapok is elhelyezésre kerültek, amelyek a terület tűzbiztonságát is növelik.

A vízvezeték építését követően a Sződi utca, az Árpád utcának a Verseny utca és Kinizsi utca közötti szakasza, valamint a Kinizsi utca Árpád utca és Ady Endre utca közötti szakasza 20 cm zúzottköves stabilizációt kapott. A Révay utca az ivóvíz távvezeték építés és a csapadékvíz elvezető rendszer javítását követően teljes hosszában és szélességében új aszfaltburkolatot kapott a Sződi utcától a Bozóky Gyula térig. Az aszfaltozási munkák előtt a Révay utcában található zárt csapadékvíz elvezető rendszert, amely a körzet jelentős részének csapadékvíz elvezetését biztosítja az Ilka-patak felé, felülvizsgáltattuk. A felülvizsgálat eredményei alapján három helyen a vezetéket feltártuk és a beszakadásokat és szelvényszűkületeket kijavíttattuk.

Az Árpád utcában a Révay utca és Verseny utca között a vízvezeték fektetést és az útalap javítást követően 4,5 m szélességű új aszfaltburkolatot kapott. Az aszfaltburkolat keresztirányú és hosszirányú lejtésének célszerű kialakításával és a megfelelő helyen út alatti áteresz beépítésével a terület csapadékvíz elvezetését is javítottuk, illetve a terület hosszabb távú csapadékvíz elvezetés kiépítésének lehetőségét is előkészítettük. Az útépítéssel egyidejűleg a szennyvízcsatorna öntöttvas fedlapjait is korszerűbbre cseréltettük. Az útburkolat kialakítását követően a jövő év elején még elkészül az útpadkák rendezése és a szükséges szikkasztó árkok kialakítása is.

Ebben az évben megtörtént az Ilka-patak hordalék-mentesítése és tisztítása is a Révay utcai gyaloghídnál. A gyalogoshíd fa járófelületének javítása is megtörtént. A Verseny utca –Árpád utca kereszteződésben a csapadékvíz elvezető árok mederburkolata is felújításra került.

A IV. Béla király utcában lévő beton burkolatú beszakadt csapadékvíz elvezető árok felújítása is megtörtént, egyben a Lenkey utca – IV. Béla király utcai kereszteződés környezetében a járdát is felújítottuk. 

Az Ady Endre utcában a Teleky Pál utca és Vasút utca között, továbbá a Kinizsi utcai buszmegálló környezetében a szikkasztóárkokat felújítottuk így biztosítva az úttestről a csapadékvíz balesetmentes levezetését.
 
A Csíz utcában a Nevelek településrész gyalogos megközelíthetőségének javítására a tavaly megépült járda folytatásaként beton burkolatú járdát építtetünk az Őszapó utcáig.

A körzet lakóit érintő fejlesztés a felsőgödi vasúti átjáró felújítása, az állomáson a vágányok közötti határoló kerítés cseréje, illetve az állomás környezetében zúzottköves P+R parkoló kialakítása is.

A Család utca egy szakaszán lakossági kezdeményezésre új szikkasztó árkot alakítottunk ki.

A körzet földútjain zúzottköves stabilizációt és kátyúzásokat hajtottunk végre.

A Nevelek településrészen összesen 28 db közvilágítási lámpa felszerelésére került sor. A közvilágítási hálózat további bővítése is folyamatban van a Nádirigó, Fülemüle, Füzike, Pacsirta és Őszapó utcákban A közvilágítási hálózat bővítésének befejezési határideje 2016. március 31.

Tudom, hogy a különböző helyeken sokszor egyidőben végzett munkálatok kényelmetlenséget is okoztak Önöknek. Ezúton is köszönöm szépen mindenki türelmét! 

A körzetre jutó körzetfejlesztési támogatás egy részéből a Kincsem óvodába kerti játékot vásároltunk, valamint két ülőpadot is beszereztünk, melyeket tavasszal fogunk az Ady Klub kertjébe kihelyezni.

Az Önkormányzatban továbbra is alpolgármesterként is dolgozom, ahol a fő feladatom a város pénzügyeinek felügyelete, irányítása volt. Bár a város pénzügyileg nem került érdemben jobb helyzetbe, ebben az évben is Gödöt biztonsággal és hitelfelvétel nélkül működtettük és a rendelkezésre álló forrásokból – ahogy ezekről fentebb beszámoltam - sok kisebb-nagyobb fejlesztésre is jutott.

Köszönöm bizalmukat, a sok megkeresését és jelzést!

Kívánok áldott Karácsonyt és boldog, egészségben töltött újesztendőt!

Tisztelettel:

dr. Pintér György
képviselő, alpolgármester


Látogatottság: 2291
Copyright © 2010
Göd város Önkormányzata
Impresszum|Adatvédelem|Médiaajánlat Powered by Webgyár
Design by Cat-R-Sys Design Studio