Elérhetőségek
POLGÁRMESTERI HIVATAL
Cím:  2131 Göd, Pesti út 81.
Tel.:  (06-27) 530-064
Fax:  (06-27) 345-279
E-mail:  varoshaza@god.hu
Zöldszám: 06-80/890-089

Ügyfélfogadás
H:  13:00-18:00
Sze:  8:00-12:00, 13:00-16:00
P:  8:00-12:00

Dunakeszi Járási Hivatal Okmányirodai Osztály
Cím:  2131 Göd, Pesti út 60/a.
Tel.:  1818
E-mail:  
dunakeszi.okmanyiroda@pest.gov.hu 

Ügyfélfogadás
H:  8:00-16:00
K:  8:00-16:00
Sze:  8:00-18:00
Cs:  8:00-16:00
P:  8.00-12.00

 

Linkek    
      József Attila Művelődési Ház, 2131 Göd Pesti út 72., E-mail: info@godimuvhaz.hu 

      


    

Hírek


   Fontos gödi telefonszámok gyűjteménye

Keresés:   
Hír
2018.02.28 16:35
Szabó Csaba - képviselői beszámoló
Nyomtatható verzió Szerző:

Tisztelt Lakók!

Ezúton szeretném Önöket tájékoztatni a 2017. évben a körzetünket érintő beruházásokról, fejlesztésekről és a 2018 évi fejlesztési elképzelésekről.A tavaszi hónapokban kőszórásos útjavításokat és kátyúzásokat végeztünk több utcában.
A kőszórásos kátyúzást az év folyamán több helyen újból el kellett végezni, mert a megnövekedett autóforgalom miatt ezeken a helyeken újból kigödrösödtek az utak. A képviselők és a városvezetés is érzi az idők szavát,      - a kőszórás csak ideiglenes javítást jelent, a végső megoldás az utcák leaszfaltozása.

A korábbi években lakossági összefogás eredményeképpen több utca aszfaltozása történt meg. Az idén a Vadvirág utca a Thököly és a Duna utca közötti szakasza és a Sellő utca még aszfaltozatlan része épül meg. Ezek az utcák igen rossz állapotúak.
Lakossági igényként merült fel a Vadvirág utca még aszfaltozatlan részének megépítése, valamint a Hajnal utca aszfaltozása. De a Hajnal utca aszfaltozását még meg kell előznie egy lakóközösségi igény felmérésnek, ami ez év első felében várható. Szórólapon fogom jelezni az összeírás időpontját.

Ebben az évben várható a Szeder utcai kiépített árok, árokelemeinek javítása. A 2018 évi költségvetésben erre a munkálatra külön összeg került.

Több helyre tettünk ki kutyaürülék tárolót. Jellemzően a sétáltatási útvonalak mentén kerültek kihelyezésre. Ezek közül többeket megrongáltak, vagy eltűntek. Ezeket pótolni fogjuk.

A Samsung gyár újbóli ideköltözése elősegíti a város infrastrukturális fejlődését. A Samsung beruházása kapcsán a kormány mintegy 2 milliárd forinttal        (1962 millió) segíti a városi utak, kőrforgalmak megépítését. De ezt már korábban is olvashatták a Gödi Kőrképben. Amiért ezt mégis ideírtam annak  az-az oka, hogy a körzetünket teljesen érinti ez az infrastrukturális beruházás. Kezdődik az „Autópihenő”-nél lévő kereszteződés kőrforgalommá építésével, majd a Duna utca aszfaltozásával, valamint a Duna utca vízelvezetés és árokrendszer kialakításával. Ez a beruházás végre megoldja a járdák vízelöntési problémáit. Azért voltunk kénytelenek várni az árkok kialakításával, mert a Duna utca állami kezelésben van, nem önkormányzati út. Mivel állami kezelésben van, így közútnak minősül. Emiatt külön engedélyeket kell kérni a városnak a közútkezelőtől, ha az utat érintő bármilyen munkálatokat szeretnénk elvégezni. De most ez a probléma is megoldódni látszik, ezzel a nagy beruházással.

A vasúton átkelve, még mindig a mi körzetünkhöz tartozik az Ady Endre út. Ez az út, fő ütőerét képezi Felső-Gödnek.  A tavalyi éves beszámolómban írtam erről. Azóta sok minden történt. A napokban készülnek el az Ady Endre út tervei. Még mi képviselők sem láttuk, de az előzetes egyeztetések szerint, csapadékvíz elvezető rendszer zárt lesz, megújulnak a járdák, kiépített parkolók lesznek fákkal, a kerékpár közlekedéshez út (?) lesz. Ezekhez a munkálatokhoz kapcsolódóan a Nemeskéri út és a Munkácsy Mihály út találkozásában egy másik kőrforgalom épül. De ez a beruházás már egy másik körzet programjához kapcsolódik.

Sok türelemre lesz szükség a munkálatok kapcsán.
Többször jeleztem a Főjegyző úrnak és a Beruházási Osztály Osztályvezetőjének, hogy feltétlenül szükség lesz elkerülő útvonalak kijelölésére. Megnyugtattak, hogy a tervezők feladatai közé az is beletartozik, hogy a kerülőutakat megtervezzék. Ez fontos azért, hogy időben értesíteni tudjuk Önöket az építkezés fázisairól és a lehetséges alternatív útvonalakról. Egyszóval sok türelemre, toleranciára lesz szükségünk a közlekedésben. De megéri, mert megújul, megszépül a környezetünk.

Göd életében is hatalmasnak mondható ez a beruházás. Hát még a mi körzetünk életében…

Továbbra is várom építő észrevételeiket, hogy együtt szépíthessük környezetünket!

Göd 2018. február 28.

Szabó Csaba
5. körzeti képviselő
Pénzügyi Jogi Közbeszerzési Bizottság Elnöke
szabo.csaba.f@gmail.com
30/ 817-36-20Látogatottság: 1348
Copyright © 2010
Göd város Önkormányzata
Impresszum|Adatvédelem|Médiaajánlat Powered by Webgyár
Design by Cat-R-Sys Design Studio