Elérhetőségek
POLGÁRMESTERI HIVATAL
Cím:  2131 Göd, Pesti út 81.
Tel.:  (06-27) 530-064
Fax:  (06-27) 345-279
E-mail:  varoshaza@god.hu
Zöldszám: 06-80/890-089

Ügyfélfogadás
H:  13:00-18:00
Sze:  8:00-12:00, 13:00-16:00
P:  8:00-12:00

Dunakeszi Járási Hivatal Okmányirodai Osztály
Cím:  2131 Göd, Pesti út 60/a.
Tel.:  1818
E-mail:  
dunakeszi.okmanyiroda@pest.gov.hu 

Ügyfélfogadás
H:  8:00-16:00
K:  8:00-16:00
Sze:  8:00-18:00
Cs:  8:00-16:00
P:  8.00-12.00

 

Linkek    
      József Attila Művelődési Ház, 2131 Göd Pesti út 72., E-mail: info@godimuvhaz.hu 

      


    

Hírek


   Fontos gödi telefonszámok gyűjteménye

Keresés:   
Hír
2018.03.06 11:51
dr. Pintér György - képviselői beszámoló
Nyomtatható verzió Szerző:

Tisztelt Gödi Polgárok!

Mindig szívesen adok tájékoztatást a képviselői munkámról, s ezt a 2017-es évvel kapcsolatban is örömmel teszem meg. Ebben a tájékoztatóban is alapvetően a 7. választókerületben vagy annak közvetlen közelében megvalósult fejlesztésekről, fejleményekről számolok be.A körzet földútjain 2017-ben is zúzottköves stabilizációt és kátyúzásokat hajtottunk végre.

Még 2016-ban szaktervezővel elkészíttettük a Nevelek településrész csapadékvíz elvezetési koncepciótervét, mely alapján rendszerszinten egymásra építve, ütemezetten lehet majd kiépíteni a településrész vízelvezetését. Tavaly a terv alapján több helyszínen szikkasztóárok került  kialakításra.

Szintén még 2016-ban megkezdtük a Nevelek településrész szennyvízcsatorna beruházásának előkészítését. A településrészre egy szennyvízelvezetési tanulmány – úgynevezett szennyvíz agglomerációs átsorolási kérelem - készült, melyet jóváhagyásra benyújtottunk a területi VIZIG-hoz. 2017-ben a beadott átsorolási kérelem megkapta az Országos Vízügyi Főigazgatóság támogatását. A folyamat következő lépése, hogy a Belügyminisztérium előkészíti azt a kormányhatározatot, mely alapján a Nevelek csatornázása állami feladattá válik. Bízom abban, hogy ez ügyben még ebben az évben megszületik a kormányhatározat. Ezt követően indulhat minisztériumi felügyelettel a részletes terveztetés, majd maga a csatornahálózat megépítése.

Folyamatosan szépül a Nevelekre átvezető híd környéke is. Így tavaly kijavításra és lefestésre került a híd korlátja, a híd déli oldalán pedig a korábbi csatornaépítés után a köves föld helyére termőföldet hozattunk, így ott könnyebb lesz a zöldfelület karbantartása.

A biztonságosabb közlekedés érdekében forgalomtechnikai tükör került kihelyezésre a Csíz utcában a Füzike utcai kereszteződésnél.

2017. év tavaszán a körzetfejlesztési keret felhasználásával új játszótéri eszközök kerültek a Bozóky Gyula téren kihelyezésre.

Ugyancsak az elmúlt évben átadásra került az Ady Endre utca 14. szám alatt, egy családi ház átalakításával egy új, kétcsoportos óvodaegység, ahol a kis óvodások már birtokba is vehették a szép világos épületet.

Szintén a Lenkey utcai Kincsem Óvodával kapcsolatos, hogy beadtunk egy pályázatot az óvoda legrégebbi épületének lebontást követő teljes újjáépítéséhez. Erről a pályázatról a döntés várhatóan a következő hónapokban, még tavasszal megszületik. Óriási dolog lenne, ha az óvoda fő épülete teljesen meg tudna újulni, ugyanakkor a sokcsoportnyi óvodás elhelyezése szintén izgalmas feladat elé fogja állítani az érintetteket.

Ugyancsak a Kincsem Óvodát érinti, hogy még 2016. évben sikeresen pályáztunk egy óvodai műfüves focipályára a Kincsem óvoda udvarára. A pálya megépítése 2017. tavaszán rendben megtörtént. A pályázat ráadásul nem csak a pálya és eszközök beszerzését biztosította, hanem célzott oktatási programot is nyújtott.

A kisebb karbantartási munkák közül kiemelem, hogy helyreállításra került az Árpád utca Vasút utca felőli végénél egy már-már használhatatlan járdaszakasz, a Verseny utcai ároknál egy csapadékvíz csatorna beton előfej újjáépítésre került, a Csíz utcában a Pacsirta u. 52. szám előtt és a Lenkey u. 84. szám előtt  egy-egy kisebb felületen a beton járda lett helyreállítva

Az Önkormányzatban továbbra is alpolgármesterként is dolgozom, ahol a fő feladatom a város pénzügyeinek felügyelete, irányítása. A város pénzügyi helyzete továbbra is stabil, 2017-ben is Gödöt biztonsággal és hitelfelvétel nélkül működtettük és a rendelkezésre álló forrásokból sok kisebb-nagyobb fejlesztésre is futotta.

Mint ismert, még egy 2016-ban meghozott kormányhatározattal jelentős összegű külön forrást kap Göd. Ebből 2017-ben megvalósult néhány kisebb beruházás és megkezdődött a legnagyobb felújítás előkészítése is, melynek keretében a felsőgödi állomás környékén faltól-falig megújításra kerül majd az Ady út és a Duna utca egy-egy szakasza, ami azt jelenti, hogy mi, a 7. körzet lakói is szebb és élhetőbb környezetben élhetünk.

Bízom abban, hogy még ebben a ciklusban a körzetben sor kerül útépítésre is. Ehhez kész útépítési tervvel és engedéllyel is rendelkezünk már.

Köszönöm, hogy 2017-ben is sokan megkerestek, megtiszteltek a bizalmukkal! Kérem, hogy a továbbiakban is keressenek, ha kérdésük, problémájuk, észrevételük vagy javaslatuk van a körzettel vagy a város egészét érintő ügyekkel kapcsolatban!

Köszönettel és tisztelettel:

dr. Pintér György
képviselő, alpolgármester
pintergyorgy@god.hu
30 817 36 17Látogatottság: 1016
Copyright © 2010
Göd város Önkormányzata
Impresszum|Adatvédelem|Médiaajánlat Powered by Webgyár
Design by Cat-R-Sys Design Studio