Elérhetőségek
POLGÁRMESTERI HIVATAL
Cím:  2131 Göd, Pesti út 81.
Tel.:  (06-27) 530-064
Fax:  (06-27) 345-279
E-mail:  varoshaza@god.hu
Zöldszám: 06-80/890-089

Ügyfélfogadás
H:  13:00-18:00
Sze:  8:00-12:00, 13:00-16:00
P:  8:00-12:00

Dunakeszi Járási Hivatal Okmányirodai Osztály
Cím:  2131 Göd, Pesti út 60/a.
Tel.:  1818
E-mail:  
dunakeszi.okmanyiroda@pest.gov.hu 

Ügyfélfogadás
H:  8:00-16:00
K:  8:00-16:00
Sze:  8:00-18:00
Cs:  8:00-16:00
P:  8.00-12.00

 

Linkek    
      József Attila Művelődési Ház, 2131 Göd Pesti út 72., E-mail: info@godimuvhaz.hu 

      


    

Hírek


   Fontos gödi telefonszámok gyűjteménye

Keresés:   
Hír
2019.02.28 13:14
Képviselői beszámoló - Szabó Csaba
Nyomtatható verzió Szerző:

Szabó Csaba 5. körzeti képviselő
Pénzügyi, Jogi, Közbeszerzési Bizottság Elnöke


Tisztelt Lakók!

Ezúton szeretném Önöket tájékoztatni a 2018. évben a körzetünket érintő beruházásokról és a 2019 évi fejlesztési elképzelésekről.
 
Mint minden évben, 2018-ban is a tavaszi munkálatok a kőszórásos útjavításokkal és a kátyúzásokkal kezdődtek, majd aszfalt-javításokkal folytatódtak, körzetünk több utcájában az év folyamán.
 
Lakossági összefogással és nem kevés képviselői lobbi tevékenységgel végre sikerült elérni, hogy a Vadvirág utca, a Thököly és a Duna utca közötti szakaszon végre megépülhessen. Ehhez a munkához szorosan kapcsolódik a Hunyadi utca földes szakaszának az útjavítása is, mely ugyan olyan műszaki tartalommal épült meg, mint a Vadvirág utca. A Hunyadi és a Vadvirág utca lakóinak egy-két évtizedre is visszanyúló igénye teljesült, ezen utcaszakaszok megépülésével.
El lehet mondani a mostani útépítésekről, hogy olyan komoly műszaki tartalommal épülnek meg az utcák, amelyekhez legalább 50 évig nem kell hozzányúlni, javítani.
Ide kapcsolódik még, hogy az útépítések tervezésekor az önkormányzat műszaki osztálya, a DMRV.-vel is felveszi a kapcsolatot, hogy a leaszfaltozandó utcákban az útépítés előtt, ha szükséges, akkor a vízmű cserélje ki a főnyomó vezetékeket. Mert Gödön, még a 70-es években került az ivóvíz hálózat megépítésre, az akkori műszaki tartalommal, amely mostanra már igen elavulttá vált.  
Sajnos a tavalyi évben a Szeder utcai kiépített árok, árokelemeinek javítása nem történt meg pedig, a 2018 évi költségvetésben erre a munkálatra külön összeg került.
A 2019. évi költségvetésben újból betervezésre került ennek az árokszakasznak a kijavítása. A tervezés már elkezdődött és várhatóan a munkálatok is elkezdődhetnek a nyári hónapokban.
Szintén a tavalyi évben került sor, az Ilona utca és a Terv utca lakóival egy közös lakossági fórumra. Ezen a fórumon kérték az utca lakói és a Terv utca érintett ingatlantulajdonosai, hogy az Ilona utcára kerüljön szilárd aszfaltburkolat. Erre azért lenne szükség, mert az időnkénti hatalmas esőzések kimossák az utcájuk laza útszerkezetét a Terv utcára, ahol a szemközti vízszikkasztó árkot megtölti a lezúduló homokos hordalék. Az összefogásról készült jegyzéket, továbbítottam a beruházási osztályvezetőnek.
Tavaly ősszel és az idén februárban is kerestek a Hajnal utca lakói, és kérték az utcájuk útjavítását. Kérelmüket már továbbítottam a beruházási osztály felé, de szívesen tartok ott is lakossági fórumot. Kérem, keressenek!

Itt jegyezném meg, hogy a megépített utcákon mindig megnövekszik a nagy sebességgel közlekedő autók száma. Ezért, lakosságtól igényként szokott felmerülni forgalomlassítók, „fekvőrendőrök” kihelyezése. Tudni kell, hogy csak olyan helyre kerülhet forgalomlassító, ahol a két szemközt lakó ingatlan tulajdonos beleegyező nyilatkozatot ad, hogy az ingatlana elé kerülhet a forgalomlassító küszöb. Mert ezeknek a küszöböknek a megléte lassítással, fékezéssel és egyéb áthaladási hanghatással, zajjal jár.

A körzetünkben nagyon sok még az aszfaltozatlan utca, de várhatóan azok is  hamarosan megépülhetnek, ha a Samsung gyár adóforintjai segítik az önkormányzat költségvetését.

Az elmúlt évi beszámolómban olvashattak, a körzetünket érintő hatalmas beruházással kapcsolatos útépítési és városrendezési tervekről.
Sajnos a munkák nem kezdődhettek el a tervezők késlekedése miatt, így áthúzódik erre az évre az előkészítő munkák megkezdése. Először az Ady Endre úton kezdődik meg a vízművek előmunkálata, a fő-víznyomó gerincvezeték cseréje. Már most is szinte elviselhetetlen a forgalom Felső-Göd „főutcáján”, hát, még ha ezek a munkák is elkezdődnek majd.

Nagyon sok türelemre lesz szükség Önök, a lakosság részéről!
Igyekszünk a legmegfelelőbb kerülőútvonalakat úgy kialakítani, hogy az így is megnövekedett, nagy forgalomból ne legyen káosz. Már most jelzem, hogy az Ady Endre úttal párhuzamos utcákra is terelődhet a forgalom. Érintett alternatív utcák: Kolozsvári, Pannónia, Rákóczi, Madách utcák, valamint a vasút túloldaláról a Terv utca.
Elképzelhető, hogy az ott élő lakosság védelme érdekében megváltozik az utcák megszokott forgalmi rendje is.
A városvezetés, és mi képviselők is megteszünk mindent, hogy az elkerülő utakra terelt forgalom, az ott élők életét ne keserítse meg, de ahogy az elején írtam, sok türelemre lesz szükség a lakosság és az autókkal közlekedő, szintén gödi lakosok részéről is. 

Régi vágyunk válik valóra azzal, hogy végre megépülhet a Duna utcai járda. Ez Felső-Göd legforgalmasabb gyalogos forgalmú utcája. A 2-es út és a Jósika utca közötti szakasza. Illetve a Vadvirág u. és a Jósika u. közötti szakasz. Azért a Vadvirág utcától, mert az „Autópihenő”-nél lévő kereszteződés kőrforgalommá való átépítéskor máshová kerülhet a járda nyomvonala a Vadvirág u. és a 2-es út közötti szakaszon.

Ahogy tavaly is írtam, most is felhívom a figyelmet, hogy sok türelemre, toleranciára lesz szükségünk a közlekedésben. De megéri, mert megújul, megszépül a körzetünk.

Továbbra is várom építő észrevételeiket, hogy együtt szépíthessük környezetünket!

Göd 2019. február 28.

Szabó Csaba képviselő
szabo.csaba.f@gmail.com
30/ 817-36-20Látogatottság: 277
Copyright © 2010
Göd város Önkormányzata
Impresszum|Adatvédelem|Médiaajánlat Powered by Webgyár
Design by Cat-R-Sys Design Studio