Kajak-kenu: Több száz résztvevő, 30-nál is több futam a jubileumi Göd Kupán

Vasvári Ferenc

Több száz résztvevővel, a programban 30-nál is több futammal rendezte a Gödi SE idén 30 éves kajak-kenu szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány a XX. Göd Kupa kajak-kenu versenyt augusztus 31-én.A jubileumi esemény délelőtti korosztályos kajakfutamaira 9 klubból összesen 183-an, 297 beülővel neveztek. A vendéglátó GSE mellett a MAFC, a KSI, a Váci Hajó, az Esztergomi Hajós Egylet 1907, a Verőce, a Váci Vasutas és a Szentendrei Kajak-kenu SE sportolói vettek részt. A 20 futam – törpéktől az ifi/felnőtt nyílt kategóriáig – összesített eredményei alapján a csapatversenyt a MAFC nyerte, második helyen a GSE, harmadikon a Váci Hajó végzett.
Az esemény új színfoltjaként a GSE sárkányhajósai tartottak bemutatót. A délutáni, kajak-kenu sportágat népszerűsítő indiánkenu-futamokban, 13 kategóriában, összesen 120 egység, mintegy 400 kenusa vett részt.
Az eseményen, a dunakanyari korosztályos magyar bajnokok mellett több, nemzetközileg is jegyzett egykori GSE-sportoló is hajóba ült, többek közt Váczai Enikő, Slezsák István, Pélyi Dávid, Hamar Péter, Hagymási Réka, Oláh Gergő és Freisták Péter.
A kajakosok közt a legfiatalabbak (törpe) győztese megkapta a Váci Kajak-Kenu Baráti Kör – elnökük Kammerer Zoltán – által felajánlott vándorkupát, melyet Török László elnökségi tag adott át. A kenufutamok során a Czapkó Miklós, Fodor Balázs és Rotary-szponzor kupákat is kiosztották.
A szervezés még arra is kiterjedt, hogy a 2000 méteres pálya déli fordulóját óriáskivetítőn keresztül, élő közvetítés során szemlélhették az érdeklődők.
A jubileumot és Göd egyik legnagyobb rendezvényét – a Dunakanyar egyik legjelentősebb vízisport-eseményét – a média is figyelemmel kísérte, a Magyar Televízió stábot küldött a kupára, több jelentős online újság, rádió és magazin előzetesen és utólag is beszámolt róla, a Gödi Körkép, a Göd Városi Televízió és a Dunakanyar Régió főszerkesztője - Koditek Bernadett, Walter Béla és Vetési Imre - személyesen is ellátogatott az alsógödi rendezvényre.
A szervező GSE-szakosztály és az alapítvány ezúton is köszöni a támogatók, az edzők és a szülők segítségét, munkáját.
A XX. Göd Kupa kajakfutamok gödi dobogósai:
1. helyezettek: Horváth Csenge, Sipos Boglárka, Sinkó András (GSE), valamint Gecse Márton kétszer, Luczó Bence, Sólyom Dóra (MAFC).
2. helyezettek: Velky Donát, Bársony Ottilia, Lukács István, Bankhardt Bendegúz, Horváth Krisztina (GSE), valamint Varga Dominik, Pozsonyi Patrik, Rimár Szonja (MAFC).
3. helyezettek: Mocsáry Gergő, Horváth Csenge, Sinkó Panna (GSE), valamint Csitári Henrik, Luczó Gergő, Luczó Bence, Dolhay Csongor, Slezsák Julianna, Velky Domonkos, Oláh Gergely.
Teljes eredménylista:
www.godikajak.hu