Elérhetőségek
POLGÁRMESTERI HIVATAL
Cím:  2131 Göd, Pesti út 81.
Tel.:  (06-27) 530-064
Fax:  (06-27) 345-279
E-mail:  varoshaza@god.hu
Zöldszám: 06-80/890-089

Ügyfélfogadás
H:  13:00-18:00
Sze:  8:00-12:00, 13:00-16:00
P:  8:00-12:00

Dunakeszi Járási Hivatal Okmányirodai Osztály
Cím:  2131 Göd, Pesti út 60/a.
Tel.:  1818
E-mail:  
dunakeszi.okmanyiroda@pest.gov.hu 

Ügyfélfogadás
H:  8:00-16:00
K:  8:00-16:00
Sze:  8:00-18:00
Cs:  8:00-16:00
P:  8.00-12.00

 

Linkek


    
      József Attila Művelődési Ház, 2131 Göd Pesti út 72., E-mail: info@godimuvhaz.hu 

      


    

Témák A-Z

Család

A közoktatási törvény értelmében, a jegyző hirdetményben teszi közzé az önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények éves rendes beiratkozásának időpontját. Mivel városunkban a nem önkormányzati intézmények is jelentős szerepet látnak el az oktatás területén, és egyre szorosabb az együttműködés velük, így röviden eme intézmények beiratkozási lehetőségeit is megemlítjük a mellékelt hirdetményben.

Fontos tudnunk, hogy városunk még képes arra, hogy a gödi lakóhellyel rendelkező gyermekek mellett ellássa a sződ-nevelek-dűlői gyermekeket is, ezzel az ott élők számára egyetlen valóban reális ellátást kínáljon. E miatt a következőkben olvashatók erre a gyermekre is értendők. A beiratkozások minden év tavaszán kerül sor, melynek pontos idejéről honlapunkon tájékoztatást nyújt.

A tanköteles és óvodakorú gyermekek beiratkozásával kapcsolatos további információk.

Az óvodai felvétel napján kérjük, vigyék magukkal a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és lakcímkártyáját, az esetleges díjkedvezményekre jogosító okiratot (rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításáról), a gyermek nevelése szempontjából fontos egyéb iratot, illetve – különösen a kisebb, felvételi rangsorban hátrébb álló gyermekek esetében – a szülő(k) munkáltatói igazolását, vagy az ezzel egyenértékű okiratot. Erre azért van szükség, mert az otthoni gyermekfelügyeletet munkavégzés miatt ellátni képtelen szülő(k) gyermekei jobb eséllyel nyernek felvételt az önkormányzati óvodába, illetve e gyermekek nyernek az önkormányzat által teljesen átvállalt díjfizetésű nem önkormányzati óvodai ellátást. Fontos, hogy ezt csak azoknak a gyermekeknek tudjuk nyújtani, akiket az önkormányzati óvodába férőhelyhiány nem tudtunk fölvenni, tehát a közzétett felvételi sorrendben hátrébb álló, esélytelenebbnek tűnő gyermekek felvételét is kérjék az önkormányzati óvodába.

Az általános iskolai beíratáshoz a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és lakcímkártyáját, az óvodai alkalmassági szakvéleményt, az esetleges díjkedvezményekre jogosító okiratot (a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításáról), a gyermek nevelése szempontjából fontos egyéb esetleges iratot (pl. szakértői bizottság szakvéleménye), illetve a diákigazolványhoz való fényképet kell magukkal vinni.

A bölcsőde ugyan szociális és nem oktatási intézmény, de a gyermekek „életpályájába” illik tevékenysége, ezért leírjuk: a bölcsődében egész évben folyamatos a felvétel, de a tervezhetőség miatt erre a legkedvezőbb időszak a tavasz vége. A bölcsőde 6 hónapos kortól vesz föl gyermekeket, elsősorban azokat, akik szülője, szülei munkavégzésük vagy más objektív okból máshogy nem képesek gyermeküket otthon ellátni. E szempont miatt ez esetben is fontos a munkáltatói igazolások benyújtása a születési anyakönyvi kivonat és a lakcímkártya mellett.

Városi intézményeink


Bölcsőde
Óvodák
Általános iskolák
Középiskolák
Családsegítő Szolgálat
Alapszolgáltatási Központ

Gyermekjóléti Szolgálat

Idősek klubja
Városi Gyámhivatal

Gödi kártya

A Gödi Kártya a település állandó lakosainak számára egyes szolgáltatások igénybevételére biztosít kedvezményt. Bővebb információ >>>

Egyéb információk

Védőnői szolgálat Göd területén
Szociális és Családügyi Minisztérium
Bursa Hungarica

Általános tudnivalók

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény
Az esélyegyenlőségről
A fogyasztóvédelemről

Információk az üdülési csekkről

Copyright © 2010
Göd város Önkormányzata
Impresszum|Adatvédelem|Médiaajánlat Powered by Webgyár
Design by Cat-R-Sys Design Studio